Geloof is ’n geskenk van God, sê prof Jaap

“My finale analise is dat geloof ’n geskenk van God is.”

Só sê prof Jaap Durand by die be­kend­stelling van sy jongste boek, In awesome wonder – Faith and doubt: A continual dynamic tension. Die bekendstelling het op 19 Oktober in die United Church in Stellenbosch plaasgevind.

Durand vertel waarom hy die boek geskryf het: “Ek het aan die einde van my skryfloopbaan gekom en vir myself afgevra wat in my loopbaan alles gebeur het en wat my daardeur gedra het. Ek het opnuut besef dat Jesus Christus my aangeneem het. Ek staan aan die einde van my loopbaan in verwondering oor die genade van God wat breër en groter is as wat ek óóit kan verstaan. My geloof en wat ek glo is ’n wonderwerk,” sê Durand.

Durand brei uit: “Ek het geleer dat twyfel deel van die proses van die lewe is. Dié boek gee die idee dat geloof nie van onsself kom nie, maar as ’n geskenk van God. God is getrou. Dít is hoekom ek hierdie boek geskryf het. Die boek is vir mense wat twyfel.”

“Daar was baie oomblikke van twyfel in my loopbaan. Daar is hierdie konstante spanning tussen geloof en twyfel. Ek het deur my lewe besef dat geloof broos is. Maar God het my geloof vir my gehou. Ek is nie in staat om geloof te hou nie. Nés Jesus vir Petrus gebid het en sy geloof lewendig gehou het, só bid Jesus ook vir ons. Ons het ’n raadsman in Jesus wat ons geloof lewendig hou in moeilike lewensomstandighede.”

“Ons moet nie voorbarig wees en dink óns weet hoe God werk nie. Ons moet nie God beperk met wat ons dink God kan doen of nie doen nie. Wie God kan red en wie nie. Ons moet dit aan God oorlaat en daarmee tevrede wees. Wat ons wél weet is dat God wonderbaarlik is,” sê Durand.