Kiek jou kerkgebou

Die NG gemeente Murraysburg is gestig op 16 Oktober 1855 onder leiding van die stigter van die dorp, Barend Burger en ds Andrew Murray van Graaff-Reinet, het Renée Swanepoel, skriba van die gemeente laat weet. Alhoewel Murraysburg en distrik deel van die Wes-Kaap vorm, vorm die gemeente deel van die Oos-Kaap Sinode. Die eerste kerkgebou is in Maart 1858 ingewy. Gedurende die Anglo-Boereoorlog het die kerk as hospitaal gedien. Die vergrote kerkgebou is op 14 Desember 1907 in gebruik geneem. Volgens prof Albert Troskie, afgetrede hoogleraar in musiek aan die Universiteit van Port Elizabeth, het WG Vowles (1825-1912) van Bristol, Engeland minstens 16 orrels na Suid-Afrika uitgevoer, waarvan 11 nog in hulle oorspronklike toestand is met die orrel op Murraysburg die grootste en indrukwekkendste. Jemima Burger (“miss Mymie”) het 59 jaar as orrelis diens gedoen.

Stuur ’n pragtige foto van jou kerkgebou aan conette@tydskrifte.co.za en ’n paar interes­sante feite sodat ons dit vir ander Kerkbode-lesers kan wys.