Gelowig en groen

Gewone programme en nuusberigte help ons om fyner te kyk en te luister na die welstand al dan nie van planeet aarde.

So word daar op 12 Desember 2017 in ’n nuusberig op RSG gemeld dat die Wêreldbank voortaan nie meer olie- en gasontginning gaan ondersteun en befonds nie maar slegs projekte wat daarop gemik is om hernubare energie te verskaf deur gebruikmaking van die son en wind.

Dit herinner aan die opmerking van die ekonoom Dawie Klopper in ’n finansiële program op dieselfde radiostasie vroeër die jaar dat sonkrag in die VSA fossielbrandstof as hulle vernaamste energieverskaffer verby gesteek het. Skitterende nuus!

Die skadelike gevolge van fossielgedrewe elektrisiteitsopwekking sluit nie net grootskaalse lug-, grond- en waterbesoedeling in nie, maar ook die uitputting van die beperkte onderaardse bronne. Inderdaad stem bogenoemde ontwikkelings in die VSA en Wêreldbank ons tot nadenke oor ons eie energieverbruik en -bronne in sonnige Suid-Afrika.