O, die heerlikheid van die liefde!

Onder die vlerke van jou liefde deur Cas Vos

Uitgewer: Naledi, 2021

Resensent: Willem Wiid

Hierdie bundel bevat ’n vertaling van Hooglied vanuit Hebreeus na Afrikaans, met meegaande tegniese kommentaar op die teks. Hierop volg vertalings van ’n klompie liefdesgedigte uit antieke Egipte en ’n paar van Vos se eie liefdesgedigte.

Die buiteblad skep egter verwarring – dit gee die idee dat dit ’n romantiese “Mills & Boon”-boek is. Na die eerste gedig verstar ’n mens skielik wanneer jy die formele notas oopslaan. Teoloë behoort dit sinvol te vind, maar nie noodwendig die gemiddelde leser nie.

Cas Vos se vermoë om met woorde te skilder maak dit egter ’n heerlike ervaring vir almal wat lief is vir digkuns.

Beskikbaar by Naledi.

  • Dr Willem Wiid is ’n NG predikant van Nelson Mandelabaai.
Word 'n vriend van Kerkbode